TÄVLA MED RIDSKOLAN

Är du intresserad att tävla våra

ridskolehästar på 1* nivå?


Vi tycker det är mycket viktigt att våra ridskolehästar ska kunna få en varierande vardag och för de individer som tycker tävling är roligt, de ska självklart få möjligheten till detta.


Därför erbjuder vi våra ridskoleelever som går i våra specialgrupper hoppning / dressyr att tävla de hästar på 1* nivå, varje år har förening lag i både hoppning och dressyr och vi har som mål att våra lag är en blandning av privata / ridskole ekipage.


Hela grunden för att kunna åka ut och tävla med våra hästar är engagerade föräldrar, vi ska se aktiva föräldrar som följer elevens träning på hemma plan och är själv med i utvecklingen i att förstår hästvärlden. Ni ska själv kunna åka på tävling, dvs kunna känna er trygga att köra med hästtransport och hantera hästen på tävlingsplatsen med eleven. Har inte eleven själv gröntkort (kan tas från 13år) så behöver målsman ta detta kortet eftersom de är krav att det ska finnas en ansvarig med gröntkort på plats för varje ryttare.


Det är eleven och målsman tillsammans som ger förslag på tävling det kan åka på till ridskolechefen, eleven tillsammans med målsman anmäler i TDB. Ridskolan kan vara behjälplig i början men det är målsman och eleven tillsammans som ska känna sig trygga inför alla moment en tävling innehåller.


Vi ser gärna att flera elever åker till samma tävling för att peppa varandra och skapa gemenskap! I mån de är möjligt kan eventuellt en representant från ridskolan följa med som stöttning.


Tänk också på att för att få tävla ridskolehäst så behöver elev och målsman visa ett stort intresse för att hjälpa till på tävlingar som anordnas hemma, under tävlingsdagarna eller före/efter.


Är man vuxen och vill tävla gäller samma!


Vi kan inte garantera att man får starta på tävlingar men finns lucka i hästarnas arbete och ridskolechefen anser att ekipaget och målsman är lämpliga för uppgifter så är vi mycket positiva till detta.


Kom ihåg att bollen ligger hos elever och målsman, ridskolan stöttar och förebereder elever genom specialgrupperna men de är enormt viktigt med en engagerad målsman för att ro ihamn att tävla på 1* nivå.


Vargen, Cesar, Bobo, Jimmy, Rosa, Ted och Sockan har under 2023 varit ute på 1* tävlingar, vi har fler hästar som är lämpliga och skulle tycka de var skoj att få komma ut.