Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Ringsjöortens Lantliga Ryttarförenings bakgrund

Ringsjöortens Ryttarförening bildades 1928 och tillhörde då De Svenska Lantliga Ryttarföreningarnas Centralförbund. Detta förbund bildades för att främja den svenska aveln av varmblodiga hästar. Harald Larsson, vår hedersmedlem, var med och grundade ryttarföreningen.
Fram till mitten av 70-talet huserade verksamheten där vi fick plats och lov att vara, vilket resulterade i ett ganska kringflackande liv. Därefter fick föreningen för en symbolisk summa överta fastigheten på Säbytorp av Arvid Nilsson under förutsättning att ridverksamheten fortsatte att bedrivas på anläggningen.
I föreningens stadgar uttrycks i §1 andemeningen för verksamheten: "Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att främja utbildning i ridning av samtliga grenar samt voltige för föreningens medlemmar, anordna och deltaga i tävlingar i ovannämnda grenar för hästar och ponny samt vidmakthålla intresset för den svenska varmblodiga hästen".
Under årens lopp har anläggningen efter hand iordningsställts. Det började med att ridhuset invigdes i oktober 1980. I samband med att ridhuset byggdes renoverades också stallet för att kunna ta emot inhyrningar och lektionshästar.
När vi skulle arrangera tävlingar byggdes dressyr- och hoppbanor i beteshagarna, vilket naturligtvis innebar att de inte var av särskilt bra kvalitet men i slutet av 80-talet byggdes en permanent hopp- och framridningsbana.
1992 fick föreningen förtroendet att vara arrangör av Ponny-SM i hoppning och dressyr. Detta var första gången som båda grenarna reds samtidigt. Detta föranledde nybyggnationen av tre permanenta dressyrbanor på grus och även här en framridningsbana.
Ytterligare ett av de större projekten var färdigställandet av kafeterian och domartornet på ovanvåningen av ridhuset.
Många, många ideella timmar har lagts ner, och läggs fortfarande ner, av föreningens duktiga och arbetsvilliga medlemmar och anhöriga som gör det möjligt för föreningen att bedriva den verksamhet som finns idag.

Uppdaterad: 12 JAN 2017 17:16

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Colorama Höör