Hoppa till sidans innehåll

Anläggnings- och ridhusregler


2017-11-06

Hjälm ska alltid bäras vid ridning på Säbytorps anläggning. Hjälm rekommenderas även vid arbete med hästen från marken. Föreningens försäkring gäller inte om du inte bär hjälm. I enlighet med Svenska ridsportförbundets regler ska hjälm bäras vid uppsutten ridning och körning inom förbundets verksamhet. 

Barn under 16 år ska ha hjälm vid all hantering av ridskolehästar, säkerhetsväst rekommenderas.

Barn under 16 år som är på ridbanan samtidigt som häst ska alltid ha hjälm, säkerhetsväst rekommenderas. Ledare som leder häst eller ponny och är under 16 år måste bära hjälm. Ledare som är 16 år eller äldre väljer själv. Vid hoppning ska säkerhetsväst av godkänd typ användas fram till det år ryttaren fyller 19 år.

För att nyttja anläggningen krävs anläggningskort. Anläggningskortet knutet till ryttaren. Vid tillfälligt utnyttjande av anläggningen kan dagkort lösas. Om du rider utan giltigt anläggningskort kommer styrelsen att fakturera dig med 300 kronor för varje tillfälle som du har du utnyttjat anläggningen. Anläggningsavgiften ingår i ridskoleavgiften men gäller då endast för ridskolehästar.

Det går bra att rida för egen tränare i ridhuset under allmän ridtid och man får då anpassa sin träning efter övriga ryttare och alla tar hänsyn till varandra. Vid flera ekipage i ridhuset står tränaren på läktaren eller i hörnet av säkerhetsskäl. Allmän ridtid är den tid som ridhuset inte är bokat av ridskolan eller enskilda medlemmar. Vid ridning på volten samtidigt som det är ridskola får du inte rida för egen tränare. 

Vill man vara ensam med sin tränare har man möjlighet att boka 2/3 av ridhuset på bokningsbar tid. Bokningsbar tid är lördagar 18.00-20.00 samt löshoppningstiden på söndagar 08.00-10.00. Bokning av 2/3 av ridhuset kostar 200 kr per timme. Bokningen ska vara gjord senast en vecka i förväg. Information kommer att finnas i kalendern senast på torsdagen. För att få boka måste medlems- och anläggningsavgifterna vara betalda. Bokning görs hos This is a mailto link. Ange namn och telefonnummer. Löshoppning är gratis för de som är medlemmar och innehar anläggningskort (hel- eller halvår, inte dagkort). Bokning kan endast göras för ett tillfälle i taget.

Det går även bra att hopptränaallmän ridtid, själv eller för tränare, men man får enbart plocka fram 3 hinder och man måste fråga övriga i ridhuset om det är OK.
Vill man vara säker på att hopptränaren inte kommer förgäves får man boka 2/3 av ridhuset på bokningsbar tid (se ovan). Du plockar naturligtvis undan efter dig.

Gruppträning (fler än två deltagare) sker endast för av styrelsen godkända instruktörer. Sällskap/anhöriga bör inte befinna sig i manegen, vid behov sker detta på egen risk.

Plocka upp efter din häst i ridhuset, på parkeringsplatsen och övriga anläggningen. Grep och tunna finns i ridhuset.

Knacka och invänta svar innan du går in ridhuset.

Siste ryttaren släcker ljuset och stänger portarna till ridhuset.

Högerregeln gäller för all ridning inom anläggningen, dvs. håll till höger vid möte.

  • Skritt rids innanför fyrkantsspåret.
  • Ryttare på volten lämnar företräde för dem på fyrkantsspåret.
  • Uppställning/halt görs i mitten av en volt.
  • Tänk på att det kan finnas unghästar och orutinerade ryttare i ridhuset. Visa hänsyn.

Har du för avsikt att longera eller tömköra stämmer du först av med övriga i ridhuset. Uppsutten ridning har företräde framför longering. Vid ridskola i ridhuset är det endast tillåtet att longera eller tömköra på volten om ridinstruktören godkänt detta.

Rökning är absolut förbjuden i samtliga inomhuslokaler på anläggningen.

Kläder och hästtäcken ska hängas på avsedd plats, i hörnen eller på sargen.

Visa hänsyn för ryttarna när du befinner dig på läktaren.

Hundar ska vara kopplade på anläggningen och får inte vara inne i manegen när det är hästar där.

Styrelsemedlemmar, ridskoleinstruktörer, samt av föreningen auktoriserade tränare har såväl rättighet som skyldighet att se till att ovanstående regler efterföljs. De hjälper också gärna till med att förtydliga och lära ut reglerna om något känns oklart. Överträdelse mot ovanstående regler beivras.

För hästar som kommer till anläggningen utifrån gäller följande:

  • Hästen ska vara vaccinerad och får under de senaste tre veckorna inte ha visat några tecken på smittsam sjukdom.
  • Hästen får under de senaste tre veckorna inte ha vistats i stall där smittsam sjukdom förekommit, inte heller i stall där misstanke om sådan sjukdom förekommit. (TRI Mom 112 2015)  

Styrelsen Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening

Uppdaterad: 06 FEB 2018 10:38 Skribent: Styrelsen
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Colorama Höör