Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "December 2019"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

December 2019


Tiden den rusar snabbare än en galoppör!

När vi skriver dessa rader har vi precis hunnit avsluta ännu en härlig termin på ridskolan. Det är 4 dagar kvar till julafton, många förväntningar och känslor blandas med en liten vemodig känsla - var tog tiden vägen?

Tiden som vi alla kämpar så för att ta tillvara på, få ut så mycket som möjligt av, planera våra agendor väl så att vi får ut så mycket som möjligt av dagen så effektivt som möjligt. Denna planering med lite stress, stress över att tiden ej räcker, dygnet skulle haft 48 timmar. Men istället för att vi inleder 2020 med samma planerande så kanske vi ska stanna upp, titta upp från almanackan, se nuet och dess händelser. Titta upp från vår planering och önskan om tiden vi inte har och se möjligheterna i det som händer här och nu? Se vad vi faktiskt har och allt som vi faktiskt har åstadkommit och gjort, glädjas åt dessa stunder och tillåta oss att vara nöjda!

Vi i styrelsen kan sammanfatta 2019 med flera ord, för att välja ut några så är det både glädje och sorg, vi gläds åt att ridskolehästen Luna som inte trivdes hos oss och var trött har fått ett helt underbart hem där hon får galoppera ute i skogarna & rids i skog och natur, även om vi känner sorg över att hon inte finns kvar hos oss. Vi gläds åt den fina förening vi har och dess möjligheter som föreningen har och allt roligt den skänker oss, alla roliga stunder, alla nya relationer som kommit och skapat nya band. Hästarna som alltid bara ger oss villkorslöst med kärlek och tröst oavsett hur gårdagen var. Vi känner sorg över att vi hade velat åstadkomma mer, vi hade velat utveckla vår förening ännu mer, vi hade velat att belysningen var bytt i ridhuset och att taket var bytt, att vi hade hunnit med att bygga ett nytt ridhus. Men där får vi alla stanna upp och istället se vad det är vår fina omtalade förening har gjort för resa 2019. Den resan är stor och händelserik, den ska vi känna tacksamhet och glädje över.

Vi vet att vår fina lilla förening har en otroligt stor potential och möjlighet, gör vi det tillsammans och alla hjälps åt så vet vi att 2020 är året då föreningen kommer göra en ännu större resa än 2019. Tillsammans. Då kommer frågan vad kan jag som enskild medlem göra? Det kan vara allt från att delta på våra tävlingar som funktionär, det kan vara att klippa gräset, att tömma en soppåse, att tömma en skottkärra som är full i ridhuset, städa toaletten, titta upp från mobilen och säga hej med ett leende till personen du möter. Listan kan göras lång men ingen insats är för stor eller för liten, varje sak just du väljer är lika betydelsefull och gör vår förening sådär varm och positiv att komma till.

Styrelsen består av ideella krafter som på sin fritid utan arvode fått förtroendet av medlemmarna att förvalta denna fina lilla förening, men det gör också att vi i styrelsen har vanliga arbeten och gör detta uppdrag på kvällar, lunchraster eller helger. Vi svarar på mail så snart vi har möjlighet, väntan kan kännas lång men ingen är bortvald och vi svarar snarast möjligast.

Vi har personal som är helt underbar som jobbar med hästarna och ridlektionerna, vi i vår förening har nog skulle vi vilja påstå den bästa och mest engagerade personal vi kan tänka oss. De gör så otroligt mycket för vår förening, vi skall komma ihåg att det är en svår anställning att ta, vara anställd av en arbetsgivare som rent krasst kan bytas ut varje eller vartannat år. Då syftar vi på styrelsen.

Vi i styrelsen skall fyllnads väljas i februari på föreningens årsmöte och förslag skall lämnas in av medlemmarna till Anette Nohrlander.  Har du förslag eller känner dig sugen, tveka inte att kontakta Anette i valberedningen. Det är ett ärofyllt uppdrag att vara med i styrelsen. Detta uppdrag har utvecklat oss massor samt givit oss många stunder av glädje & dessa stunder bär vi med oss.  Vi i styrelsen vill gemensamt tacka för 2019 och vi hoppas på att vi ses 2020 med nya löften att uppfylla & nya relationer vi skall skapa band med. Olas personliga nyårslöfte är att han ska återuppta ridandet som legat på is i 35 år och komma upp i en hästsadel. Bildbevis kommer! Med de orden sagt vill vi säga att inget mål är för stort eller för litet.

Vi i styrelsen önskar alla nya och ”gamla” medlemmar en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ringsjoorten.co...

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Colorama Höör