Hoppa till sidans innehåll

Augusti 2019


Nu går sommaren in på slutspurten och aktiviteterna är åter igång på Säbytorp. Efter en välbehövlig vila för ridskolans hästar har säsongen börjat med ett igångsättningsläger som snabbt blev fullbokat. 

Under sommaren blev ridskoleponnyn Roffe tyvärr sjuk och det har krävts en hel del extra arbete för att pyssla om honom. Stort TACK till alla som har hjälpt till med Roffe under sommaren! Roffe är på bättringsvägen men kommer inte att börja jobba än på ett tag.

Under sommaren när många av oss har semester och kanske tar en vecka ledigt från ridskolan och hästarna så finns det alltid personer bakom kulisserna som kanske inte direkt syns eller hörs. Dessa personer bidrar till den fina anläggningen som vi har. Hästar sköts, hagar byggs, gräset är nyklippt, gavlar målas, dörrar byts, vatten som fylls på när bäcken torkar ja listan kan göras lång. Det är Roger & Petra Nilsson. Ett stort TACK för ert trogna och gedigna arbete som ni gör för föreningen.  

Som ni kunde läsa i förra brevet har det skett förändringar i styrelsen. Ola Göransson (vice ordförande) går upp som ordförande och Marie-Louise Johansson går in som ordinarie ledamot.

Vi berättade i samma brev att vi har fått bidrag av Sparbanksstiftelsen för att kunna byta sargen i ridhuset. Med hjälp av dessa pengar och med pengarna från försäljningen av toa- och hushållspappersförsäljningen så kan vi nu byta den halvan av sargen som är i sämst skick. Ett stort TACK! Materialet är beställt och jobbet kommer att utföras av föreningens ideella krafter lördag och söndag 24–25 augusti. Här behöver vi hjälp av alla medlemmar för att det ska bli gjort. Mer information om detta finns på hemsidan. Tillsammans finns det inga hinder som är för höga! 

Det finns ca 20 balar toapapper och 8 balar hushållspapper kvar som vi hoppas att ni vill hjälpa oss att sälja vidare för att dryga ut kassan ännu mer. Vid intresse kontakta Petra på 0709-548338 eller Roger på 0709‑399513. 

Belysningen i ridhuset måste också åtgärdas. Vi har sökt bidrag men vet inte om vi kommer att få något, eller när. Men det är ett pågående arbete och vi vänder på alla stenar. Alla tips eller idéer om vad vi kan göra för att förbättra belysningen tas tacksamt emot.

Föreningen har två tävlingar kvar i år och vi behöver all hjälp vi kan få för att kunna genomföra dessa. Veckan innan tävling är där också en del att göra för de som vill hjälpa till, till exempel klippa gräs eller gå ett varv med trimmern, vi har en ny fin åkgräsklippare och en trimmer som är lätt att använda. Att plocka stenar på våra banor är också ett måste inför tävling liksom städning av toaletterna så att de är fräscha.

Läs gärna på hemsidan om vår funktionärsplikt. Om du ännu inte har hunnit hjälpa till så finns det möjlighet både 17–18/8 och 7–8/9. Skriv upp er på listorna de datum ni kan, förmiddag eller eftermiddag, eller kanske hela dagen. Det finns en pärm i ridhuset och listor i ridskolestallet. Tävlingarna är vårt ansikte utåt och en mycket viktig inkomstkälla för föreningen. Alla kan göra något.

Från och med augusti har vi stallplatser lediga på anläggningen och intresserade är välkomna att höra av sig till vår infomejl för mer information.

Vi ser fram emot en ny härlig termin där vi öppnar upp för nytänkande och en varm trevlig gemenskap.  

Med vänliga hälsningar,

Ola Göransson
Ordförande
Uppdaterad: 08 AUG 2019 21:02
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

123

Colorama Höör

Vulko