Hoppa till sidans innehåll

Extra Stämma val av ny styrelse 2 Juni-20 kl 20.00

13 MAJ 2020 11:54
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2020 11:54

Styrelsen har tvärsäkert försökt att arbeta fram och följa de riktlinjer som framkommer i RRF -stadgarna.  

Vi beklagar att vi har varit mindre bra på att påskynda olika processer och stödja enskilda idéer. Vi gjorde nog flera fel i att organisera och presentera de olika arbeten som framkommit från de enskilda medlemmarna. Dessa har tyvärr varit svårförankrade och det har varit mest individuella projekt som styrelsen inte hade någon insyn över ifrån början. Därför  blev det svårt för styrelsen att hitta rätt samarbetsmodell för att kunna stödja dessa på ett korrekt sätt. Förmodligen hade det varit lättare för styrelsen om vederbörande kom till styrelsen och i gemenskap bearbetade idéen till ett eventuellt förverkligande. Helt utanför styrelsens tillsyn och medverkan föddes det fram goda ideer som i ett senare skede lades fram till styrelsen för att den skulle se till att de förverkligas. Detta har lett till en uppdelning av styrelsen och medlemmarna utan möjlighet till samarbete. 

Det bildades mindre grupper och nya ledare trädde fram, förvisso med förväntan att dessa idéer skulle bidra till bättre gemenskap men fortfarande med tydligt synsätt att styrelse och kritiska medlemmar inte kunde samarbeta. Här blev det en tydlig splittring mellan styrelse och medlemmar.

Styrelsen har försökt hitta lösningar på ovan beskrivna i en demokratisk anda. Det vill säga att det styrelsen har gjort har varit att alla medlemmarna skall ha nytta av de olika aktiviteterna. 

Styrelsen konstaterade att ideerna såg fantastiskt bra ut. När styrelsen försökte nå gruppledarna för att komma till rätta med situationen och se till att föreningens regler följdes blev det istället obehagliga dispyter. 

Det har sannolikt blivit svårt för somliga medlemmar att acceptera styrelsens arbete och vår ordförande blev istället bombarderad med mail i vilka det även framkom obefogade klagomål och obehaglig kritik samt orimliga krav från somliga medlemmar, varför ordförande valde att lämna sin post till förfogande. Vi resterande i styrelsen valde att göra detsamma. 

Vi ser fallet som ordförande tänkt sig det kan bli alltså att öppna möjligheten att låta våra styrelseposter till förfogande. Med denna eventualitet kan vi ge medlemmarna utförbarhet att hitta mer passande styrelsemedlemmar som kan ro i land flera idéer och även organisera dessa processer stadigare.

Vi tackar för oss och hoppas att medlemmarna röstar fram en ny välpassande styrelse 

Vi kallar därför till en extra stämma den 2 Juni 2020 klockan 20.00 på föreningen, det är nu upp till medlemmarna att välja samt ta fram en ny styrelse. Befintlig styrelse kommer vara behjälplig fram tills detta datumet samt överlämna till den nya styrelsen

 

Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Colorama Höör