Hoppa till sidans innehåll

Sommar 2019


Vårterminen på ridskolan är slut och de har hunnit genomföra ett par uppskattade ridläger. Nu har ridskolehästarna sommarlov en hel månad och det är lugnt och tyst ute på föreningen.

Sedan styrelsen skickade ut sitt senaste månadsbrev har vi genomfört ett antal tävlingar.

På nationaldagen arrangerades KM i dressyr i strålande sol och det blev en varm dag för både två- och fyrbenta. Årets vinnare i kategorin privat häst blev Carina Mårtensson på Coriall's Peu à Peu (SWB), privat ponny vanns av Majken Pedersen på Max och för ridskolan vann Anna Jakobsson på sin medryttarhäst Playboy (Lennart). KM i hoppning hölls knappt två veckor senare den 16/6 och vinnare bland privatryttarna blev Tilda Havéus på Argentinus och för ridskolan var det återigen Anna Jakobsson och Playboy som knep vinsten.

Stort grattis till alla vinnare och tack till alla funktionärer som gjorde att vi kunde genomföra årets KM. Ett extra tack till Madeleine Ullman, Anna Havéus och Veronica Bondesson som med mycket kort varsel ställde upp som stildomare vid hoppningen!

Vi har också hunnit med ett par vanliga tävlingar. Den 15/6 hade vi hopptävling som skrällde rejält –det åskade nämligen till och från under större delen av dagen. Tyvärr tvingades vi bryta innan sista ekipaget hann rida eftersom åskan kom för nära för att det skulle vara säkert att fortsätta. Trots vädret blev det ändå en lyckad tävling.

Sista helgen i juni hade vi ytterligare en hopptävling, för storhäst. Denna gång hade vädret hunnit göra en helomvändning, solen stekte från en klarblå himmel och det var 30 grader varmt. Vi fick verkligen kämpa för att få ihop tillräckligt med folk men det gick till slut. Tusen tack till alla tappra som ställde upp både i åskväder och stekhet sol!

Läs gärna på hemsidan om vår funktionärsplikt. Om du ännu inte har hunnit hjälpa till så finns det möjlighet både 17-18/8 och 7-8/9. Skriv upp er de datum ni kan, det finns en pärm i ridhuset och listor i ridskolestallet. Det går också bra att mejla till This is a mailto link. Tävlingarna är vårt ansikte utåt och en mycket viktig inkomstkälla för föreningen.

En annan viktig inkomstkälla för oss är sponsring. Under juni månad beviljades vi 30 000 kronor av Sparbanksstiftelsen som ska gå till att reparera sargen i ridhuset. Vi efterlyser någon som kan hålla i trådarna för detta projekt och även hjälp av alla medlemmar som har möjlighet att hjälpa till med det fysiska arbetet. Vi tillhandahåller material, fika och trevlig stämning! Mer information kommer på hemsidan när det närmar sig men hör gärna av dig redan nu på info-mejlen om du känner att du kan hjälpa till med sargen så hör vi av oss när det är dags.

Tack vare den lyckade arbetsdagen i våras stod fina sommarhagar och väntade på hästarna när de flyttade ut i maj. Men innan det är dags för hästarna att lämna sommarbetet behöver vi hjälpas åt att göra en översyn av vinterhagarna. Mer information kommer på hemsidan framöver.

Från och med augusti kommer vi att ha ett fåtal stallplatser lediga på anläggningen och intresserade är välkomna att höra av sig till infomejlen för mer information om våra villkor.

Till sist kan vi meddela att Michael Farina av personliga skäl har valt att avsäga sig sitt uppdrag som föreningens ordförande med omedelbar verkan. Han kommer att vara fortsatt engagerad i föreningen men har inte möjlighet att investera den tid som uppdraget som ordförande kräver. Styrelsen kommer att arbeta vidare under ledning av vice ordförande Ola Göransson och Marie‑Louise Johansson som är suppleant kommer att gå in som ordinarie ledamot fram till nästa årsmöte.

Michael tackar alla medlemmar för den tid som har varit och hälsar att hans hjärta fortfarande brinner för Ringsjöortens ryttarförening.

Nu jobbar vi vidare i vår nya konstellation och hoppas på ert fortsatta stöd.

Med vänliga hälsningar,

RRF:s styrelse genom
Roger Nilsson

Uppdaterad: 11 JUL 2019 11:48
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Västernäs

Höörs Allservice

Nolato

123

Colorama Höör

Vulko