Hoppa till sidans innehåll

Trevliga tävlingar


Jag vill börja med att nämna att vi arrangerade en Pay & Ride den 24/4 där dressyrsektionen fixade till vår mittbana på ett mycket snyggt sätt, bra jobbat! De som kom och tävlade uppskattade det mycket.

Vid vår första stora tävling hade vi inte vädrets makter med oss och lördagen flöt bort men både tävlande och funktionärer kämpade på trots allt. Söndagen blev det lite bättre vädermässigt och på det stora hela så var det en lyckad tävlingshelg som gav klirr i kassan.

 Jag vill tacka alla som ställde upp som funktionärer denna helg, utan er hade det inte gått. Jag var ute och pratade lite med de tävlande och frågade varför de väljer att komma till Ringsjöorten och tävla. Nästan alla svar var samma. Man kommer för att vår anläggning ligger på ett bra ställe med naturen nära, bra planering av banorna, dvs. att framridning, framhoppning och slutligen tävlingsbanan ligger i följd. Sedan nämnde de att underlaget är bra. Ja, jag skriver det igen. Underlaget är bra. Sen finns det alltid några som klagar men jag anser att då får man lära sig rida. Oj, trampade jag hästfolk på tårna nu, hur kan jag sitta och skriva detta när jag själv inte rider? Ryttarens ansvar att anpassa ritten till underlaget. Tränar man bara på fibersand och hästen är van vid det så kanske man får problem när man kommer till oss och tävlar, och tvärtom. Tränar man hästen på olika underlag så blir det inte en överraskning för hästen, och total lycka uppstår. 😊

Vid vår andra tävling hade vi optimala väderförhållanden, 19 grader och lite molnigt. Jag vill tacka alla som ställde upp som funktionärer. Vi hade Robert de Rover som satte upp sin försäljningsvagn, kändes lite som Falsterbo 2. Detta var mycket uppskattat och tydligen hade det sålts över förväntningarna, trevligt. Vi hoppas att vi i framtiden kan ha lite av denna vara vid våra tävlingar. Kiosken sålde bra även denna gång.

Vi har fått sand från kommunen till gångstigen som leder ner till sommarhagarna.

Vi har fixat till lösdriftshagen, satt nya stolpar, tagit bort all gammal tråd, eldat ris osv. Det enda som är kvar är att dra tråd och koppla in den, så har vi ström i sommarhagarna och lösdriften.

Nu till något mindre roligt. Ringsjöorten är en ideell förening och allt arbete sker ideellt! Detta innebär att vi inte har någon anställd vaktmästare som sköter alla sysslor. Louise och Sofie är inte vaktmästare, de är ridlärare. De harvar de banor som ridskolan använder. Detta innebär att alla andra banor harvas av oss andra.

All gräsklippning och alla andra sysslor sker ideellt, dvs. det är du, jag och alla andra som är medlemmar i Ringsjöorten som får hjälpas åt.

Jag skulle vilja dra igång en städpatrull, och ju fler man är desto färre gånger blir det att städa. Det handlar om att städa toaletterna och i kafeterian.

Sedan är det harvning och gräsklippning och röja med röjsågen som jag skulle vilja ha ett liknande schema, ju fler vi är desto färre gånger behöver man hjälpa till. Mejla och berätta vad ni skulle kunna tänka er att hjälpa till med så försöker vi få det i rullning.

Det var allt för denna gång, är det något så mejla oss i styrelsen.

”Rid aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga.”

Uppdaterad: 27 MAJ 2019 10:47
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ringsjöortens Lantliga RF - Ridsport
Box 187
24323 Höör

Besöksadress:
Fädriftsvägen 218, Säbytorp
24394 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Handla smart

Sparbanken Skåne

Ellbe

Västernäs

Höörs Allservice

Nolato

123

Colorama Höör

Vulko